>Karıncaların vücutlarında formik asit (h2co2) isimli kimyasal maddeyi üreten bezler vardır. Antibiyotik etkisine sahip bu maddeyi salgılayan karıncalar, hem yuvalarında hem de kendi üzerlerinde bakteri ve mantar oluşumunu engellerler.
>Pek tabiki, karıncanın formik asidin ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmesi, onu üretmeye kararvermesi ve onu üretecek organları kendinde geliştirmesi imkansızdır.
>Ayrıca formik asitteki atomlardan birinin eksik olması, bu kimyasalın antibiyotik özelliğini yitirmesi anlamına gelmektedir.
>Bu durumda karıncadaki bezlerin, evrimcilerin iddia ettiği gibi, aşama aşama; ilkel bir halden günümüzdeki yapısına, deneme yanılma yöntemiyle ulaşması da imkansızdır.
>Gerek formik asit, gerek bunların üretildiği organeller ve gerekse karıncalar, sonsuz ilim sahibi, tüm canlıların ihtiyacını bilen ve karşılayan Yüce Allah tarafından yaratılmıştır.
<Şüphesiz müminler için göklerde ve yerde ayetler vardır. Sizin yaratılışınızda ve türetip yaydığı canlılarda da kesin bilgiyle inanan bir kavim için ayetler vardır. (Casiye Suresi, 3-4)>